top of page

Werken met dienstencheques

Op de website van Dienstencheques Vlaanderen kan je al altijd de meest recente informatie terugvinden. 

We zetten enkele voordelen van het werken met dienstencheques op een rijtje:

  • Eenvoudig: Of je nu kiest voor papieren of elektronische cheques, de bestelprocedure is eenvoudig.

  • Veilig: Je betaalt enkel met cheques, je hebt dus geen extra cash geld nodig.

  • Voordelig: Je betaalt één cheque per gewerkt uur, de eerste 400 cheques (per jaar) koop je aan €9 per cheque.

  • Fiscaal aftrekbaar: voor de 191 eerst aangekochte cheques (per persoon), geniet je van een belastingvermindering van €1,80 per dienstencheque. Je betaalt dus €7,20 per gewerkt uur.

  • Flexibel: Het soort activiteiten kan aangepast worden aan je behoeften. De ene week strijken, de andere week een potje koken? Kan allemaal.

  • Elektronisch: Kies je voor elektronische cheques? Dan kan je alles nauwgezet opvolgen in de app of de beveiligde zone op de website.

Raak je niet helemaal wijs uit de app, of heb je andere vraag? Dan staan we je graag te woord, zowel op kantoor als telefonisch. We helpen je graag verder.

 

Als organisatie geven wij de voorkeur aan het gebruik van elektronische cheques. Een papier cheque zorgt steeds voor een aantal manuele verrichtingen, die bij de elektronische cheques automatisch kunnen gebeuren. Ook de foutenmarge is veel kleiner bij e-cheques, omdat er regelmatig foutjes sluipen in het invullen van de papieren cheques. Als klant, ben je echter vrij in de keuze van het type cheque. We zullen deze keuze dan ook respecteren.

anker dienstencheques
bottom of page